(untitled) (Вестник КазНУ. Серия Востоковедения, 2016)
В статье рассматриваются основные направления новой стратегии развития Китая на международной арене. Показаны особенности реализации «мирного возвышения» на практике, а так же проанализирован основной курс руководства КНР в области внешней политики – отказ от гегемонии и господства в мире. Берілген мақалада Кытайдың халықаралық аренада жаңа стратегиясының негіздері қарастырылған. “Бейбіт өрлеу” саясатының тәжірибеде жүзеге асуының ерекшеліктері мен ҚХР басшылығының ара сыртқы саяси аумағында билік етудің негізгі курсы – бас гегемониядан және әлемде үстемдік етуден бас тарту көрсетілген.