(untitled) (Вестник КазНУ. Серия Востоковедения, 2016)
Мақалада зерттеу нысаны ретіндеXIX ғасыр түрік прозасы мəселелері қарастырылады. XIX ғасырда Батыс əдебиетінен енген прозалық жанрлардың түрік əдебиетінде қалыптасуы сөз болып, айрықшаXIX ғасырда түріктің əңгіме жанрының қалыптасуында ерекше мəнге ие Ахмет Митхат Ефендидің шығармашылығына ден қойылады, сөйтіп, оның түрік новеллистикасын дамытудағы рөлі анықталады. Шығармаларының тақырыптық-идеялық ерекшеліктері сараланады. В данной статье рассматриваются вопросы турецкой прозыXIX века на основе творчества известно-го турецкого прозаикаXIX века Ахмеда Митхата Эфенди.