(untitled) (Вестник КазНУ. Серия Востоковедения, 2016)
Бұл мақалада Шығыстың Ұлы Ойшылдары Конфуций мен Абайдың«Луньюй» жəне«Қара сөздеріндегі» тəрбиелік ой-пікірлерінің өзара сабақтастығы зерттелді. Екі ғұлама ойшылдың философиясының жақындығы, өмірге деген көзқарастарының үндестігі, ойшылдардың жоғарғы идеялық бағыттарының жақындығы екі мəдениетті жақындастырады. Қытай философиясының атасы– Конфуцийді зерттей отырып, дəл сондай идеяларды Абай мұрасынан да байқай аламыз. Ойшылдардың тəрбиелік ой-пікірлерінің ұлт тəрбиесіне тигізген үлесі зор болды. В статье рассматриваются взгляды и мысли великих мыслителей Востока– Конфуция и Абая. Ве-ликие философы мечтали видеть свой народ просвещенным и образованным и призывали народ к справедливости, образованности, воспитанию и гуманности. Два великих Учителя превратились в символы наций, подарившие своему народу духовное долголетие.