(untitled) (Вестник КазНУ. Серия Востоковедения, 2016)
В данной работе предлагается метод обучения говорения как первостепенного. Так как главной функцией языка является функция коммуникативная, то это вполне правомерное утверждение. Обучение устной речи поистине является одной из важнейших элементов при обучении языков, в особенности корейского, потому что данный язык изобилует множеством грамматических конструкций и лексического запаса, которые четко разграничиваются в письме и речи. Именно это и составляет основную трудность при обучении устной речи на корейском языке. Бұл мақалада басым əдіс ретінде сөйлеп үйрену əдісі ұсынылған. Оған дəлел ретінде заңды тұжырым деп есептелетін тілдік басты функциясы коммуникативті функциясын атап өтуге болады. Ауызекі тілге үйрету тілдерді, əсіресе корей тілін үйрету кезінде маңызды элементтердің бірі болып табылады. Өйткені бұл тіл де хат пен сөйлеу кезінде анық шектелетін көптеген грамматикалық конструкциялар мен лексикалық қорға бай. Міне, осы жағдай корей тілінің ауызекі сөйлеу мəнерін оқыту кезінде негізгі қиындықты туғызады.