(untitled) (Вестник КазНУ. Серия Востоковедения, 2016)
В статье рассмотрены пути развития КНР в эпоху реформ Дэн Сяопина, а также эф фективность и историческое значение этих реформ. Осы мақалада автор ислам дінінің Орта Азия елдерінің аумағында саяси мақсаттардағы қолданылуының мақсат-мүдделерін анықтап, оның себептері мен салдарларын талдайды. Орта Азия аймағында бұл феноменге жəне «Исламдық Жаңғыртуға» жеткізген оның себептері ретінде əлемнің биполярлық жүйесінің ыдырауы жəне коммунизмнің үстемдік идеологиясының жойылуы қарастырылады. Сонымен қатар мақалада исламның саясиландырылуының теріс салдарлары мен радикалдық ұйымдардың таратылуының бұл аймақтың қауіпсіздігіне келтірер зияны туралы зерделенеді.