(untitled) (Вестник КазНУ. Серия Востоковедения, 2016)
Осы мақалада автор ислам дінінің Орта Азия елдерінің аумағында саяси мақсаттардағы қолданылуының мақсат-мүдделерін анықтап, оның себептері мен салдарларын талдайды. Орта Азия аймағында бұл феноменге жəне «Исламдық Жаңғыртуға» жеткізген оның себептері ретінде əлемнің биполярлық жүйесінің ыдырауы жəне коммунизмнің үстемдік идеологиясының жойылуы қарастырылады. Сонымен қатар мақалада исламның саясиландырылуының теріс салдарлары мен радикалдық ұйымдардың таратылуының бұл аймақтың қауіпсіздігіне келтірер зияны туралы зерделенеді. В данной статье автор определяет природу политизации ислама, анализирует причины и последствия данного процесса на территории стран Центральной Азии. В качестве главных стимулирующих факторов политизации ислама рассматриваются распад биполярной системы мира и дискредитация господствующей коммунистической идеологии, что привело к «Исламскому Возрождению» в этом регионе. Негативным последствием политизации ислама явилось распространение экстремистских организаций радикального толка, что ставит под угрозу безопасность стран региона.