ТУРКМЕНИСТАН: МИФОЛОГИЗАЦИЯ ИСТОРИИ И ПОЛИТИКА (Journal of Oriental Studies, 2016)
Түрікменістанның мифтендірінен тарихына өте жоғары деңгейде Президент тарыпынан көңіл бөлінді. Президенттің «Рухнаме» еңбегі мифтендірілген тарихқа бағыттар беріп отырды. Оның мазмұны: Елдегі билік легитимді деп есептеледі, бұл биліктің басында әлемге танымал тұлғалар тұр. Осы негізде түрікмендер 5 мыңжыл-дық тарихта тамаша мемлекет құрып, адамзатты бақытқа бөледі. Тамаша да даңқты өткен тарих жарқын болашақтың кепілі болып табылды.