СЕМАНТИКО-ТЕМАТИЧЕСКАЯ КЛАССИФИКАЦИЯ ПОСЛОВИЦ (ҚазҰУ хабаршысы. Шығыстану сериясы, 2016)
Мақалдарды тілдік тұрғыдан зерттеушілер оныңқұрамындағы лексиаклық бірліктердің мағыналық бай-ланысын анықтау, мақалдың мағынасын баяндау үшінлексика-семантикалық жүйелеудің маңызды екенін басаайтады. Автор мақалада мақалдарды семантика-тақы-рыптық жүйелеу мәселесіне тоқталады.The article features the characteristics and equivalentsof German proverbs in translation into Azerbaijani. Thoughthe proverbs are the small folklore genre, they showprecious thoughts and aspirations. The comparison ofGerman and Azerbaijani proverbs shows that they havesome common similar features.