Кетуі керек трио: АҚШ-ЦИН қарым-қатынасының (1868 жылдан 1882 жылға дейін өзгеруі) (Journal of Oriental Studies, 2019)
Аңдатпа. 1868 жылғы Берлингейм келісімі АҚШ үшін де, Цин империясы үшін де дипломатиялық әрекеттегі жаңа мүмкіндіктерді ашты, дегенмен 14 жылдан кейін, 1882 жылы Қытай заңы қытайлық жұмысшылардың АҚШ-қа шығуына тыйым салды. Бұл екі құжат Құрама Штаттар тарапынан Цин империясына мүлдем әртүрлі саяси көзқарастарды көрсетеді. Осы мақаланың мақсаты – АҚШ-тың осы екі қарама-қарсы саясатты дәйекті түрде қолдануға мәжбүр ететін ішкі факторларын түсіну. Мен Америка Құрама Штаттарының ішкі саяси және экономикалық жағдайындағы үнемі болатын өзгерістер Цин империясымен сыртқы саясаттың түзетілуіне әкелді деген оймен келісемін. PUCK мультфильмдері туралы америкалық сатиралық журналдың бір карикатурасы 1860 жылдан 1880 жылға дейін АҚШ пен Цин арасындағы қарымқатынастың аз танымал тарихының маңызды аспектілерін айқындау үшін қолданылады. Түйін сөздер: АҚШ-Цин қарым-қатынасы, Бюрлингем келісім-шарты, Қытайдан шығарып тастау туралы заң, Қытайдың еңбек күші, Республикалық партия, Пакк, Тайпинг көтерілісі, Америкалық қоғам, Цин империясы (1860-1880), «A Trio that Must Go».