ЖАПОНИЯ ЖӘНЕ ҚЫТАЙДЫҢ ОРТАЛЫҚ АЗИЯДАҒЫ ЭКОНОМИКАЛЫҚ МҮДДЕЛЕРІ (ҚазҰУ хабаршысы. Шығыстану сериясы, 2016)
Мақалада Жапония мен Қытай Халық Республи-касының жалпы Орталық Азиядағы және Қазақ-стандағы ұстанып отырған саясаттары олардың эко-номикалық мүдделері тұрғысынан қарастырылады.Сонымен қатар аталған екі мемлекеттің Қазақстандағысаясатының басты бағыттары айқындалып, оғансалыстырмалы талдау жасалынады.In given clause the policy of Japan and the PeoplesRepublic of China holded in Central Asia and Kazakhstan isconsidered from position of their economic inquiries. Alsomainstreams of policy of this two countries in Kazakhstanhave been revealed and the comparative analysis has beenlead.