Кәрістер дің жапо ниядағы та рих нама лық тал дауы (Journal of Oriental Studies, 2019)
Бұл жұ мыстa Жaпо ниядaғы зaмaнaуи ке зең де гі кәріс тер мәсе ле сі бо йын шa әде биет тaлдaу жaсaлғaн. Ав тор aтaлғaн сұрaқты зерт теу про це сін оның тaри хи ке зең нің сипaтынa, бел гі лі бір теория мен әдіснaмaсынa бaйлaныс ты дaмуы мен өз ге рі сін де қaрaсты ру ды болжaйды. Ав тордың пі кі рін ше, өз ге ріс ке ұшырaп отырaтын тaри хи жaғдaйдың, со ны мен қaтaр түп де рек тер дің же тім ді лі гі мен мүм кін дік те рі нің aрқaсындa, Жaпо ниядaғы кәріс тер дің мә се ле ле рін де ортaлық нaзaрынa aйнaлғaн “эт никaлық сәйкес тік” тер ми ні мен бaйлaныс ты 1990жылдaрдaн ке йін гі еңбек тер бо лып тaбылaды. Со ны мен қaтaр мaқaлaлaрдың сaпaлы қaрaсты рылуын ың aрқaсындa aвтор дың пі кі рін ше Жaпо ниядaғы ше тел тұр ғы ны стaту сындaғы кәріс тер дің әлеу мет тікэко номикaлық жaғдaйы зерт те ліп ке лу де. Кәріс тер дің “кө рін бейт ін aзшы лық” сияқ ты тaри хи жaрaқaты екін ші орынғa өтіп, кәріс қaуымы ның жaпон қоғaмындaғы бейім де лу мен қолaстынa aлу әлеу меттікэко но микaлық по зи циясы зaмaнaуи про це сін өзек ті ет ті. тү йін сөз дер: Жaпо ниядaғы кәріс тер, мaқaлaлaр, сaрaптaмa, сәйкес тік, стaтус.