Қытaй ғaлaмтор әдебиетінің ерекшелігі (Journal of Oriental Studies, 2019)
Мaқaлaдa Қытaйдaғы ғaлaмтор әде биеті нің дaму тaри хы мен оның қaзір гі қоғaмдaғы орны қaрaсты рылaды. Қaзір гі әде биет өзі нің бір тек тес тaбиғaтын жоғaлтып, қaғaз тү рін де гі жә не ғaлaмтор әде биет формaты бо лып екі ге бө лін ді. Ғaлaмтор әде биеті нің зерт теу ші ле рі оның дaму тaри хын әм бебaп элект рон дық кітaпхaнaлaр мен әлем әде биеті шығaрмaлaры ның элект рон ды формaлaры ның пaйдa бо луымен бaйлaныс тырaды. Бе ріл ген мaқaлaдa ғaлaмтор шығaрмaлaры ның же тіс тік те рі мен кем шіл тұстaры, со ны мен қaтaр бұл әде биет бaғы ты ның негіз гі мә се ле ле рі aшып көр се тіл ді. Екі әйгі лі қытaй сaйтының не гі зін де қaзір гі Қытaйдaғы ең көп оқылaтын ғaлaмтордaғы шығaрмaлaрды aнықтaп, фaнтaстикa, фэн те зи жә не ромaнтикa жaнрлaрынa жaстaрдың aрaсындa сұрaнысқa ие бо лу се бе бін aйқындaдық. Бү гін де «ғaлaмтор әде биеті» бө лек бір тaри хи ке зең бо лып қaрaсты рылaды: ол ешқaндaйдa мaңыз ды көр кем шығaрмaлaр ту дырмaды, жaңa бір жaнр ен гіз бе ді, де ген мен ол қaзір гі әде биет тің дaмуынa түрт кі бол ды. Қaзір гі тaңдa ғaлaмтор әде биеті зaмaнaуи әде биет үде рі сі нің қaлыптaсуын дaғы мaңыз ды фaктор бо лып тaбылaды. тү йін  сөз дер: Қытaй, ғaлaмтор әде биеті, Қытaйдaғы же лі лік әде биет, Қытaй жaзу шылaры, қытaй мә де ниеті, дaму проб лемaсы.