ТЕРМИНОЛОГИЯ КИТАЙСКОЙ МЕДИЦИНЫ (Journal of Oriental Studies, 2018)
Бұл мақалада Қытай медицинасының өзіндік айрықша белгілері туралы жалпы түсініктер жазылған. Қытай медицинасының өзгешеліктеріне байланысты медициналық терминологиясының қалыптасуы көрсетілген. Қытай медициналық терминологиясын зерттеу барысында олардың шығу тегі, яғни бастамасы ИНЬ-ЯН натурфилософиясымен, Бес элемент (У Син) теориясымен байланысты екені анықталды. Осындай тұжырымдамалардан қытай медициналық терминологиясы өте ерекше екендігіне көз жеткізуге болады. Себебі қытай медицинасы адамды және оның құрылысын өзінше түсінеді. Осыған байланысты мақалада қытай медициналық терминологиясының лингвистикалық ерекшеліктері қарастырылған.