ИСТОРИЯ ВОЗНИКНОВЕНИЯ ЭПОСА КОРКЫТ АТА (Journal of Oriental Studies, 2018)
Мақалада Қорқыт Ата жырының түпнұсқалық көшірмесі мен неміс, түрік, парсы, әзірбайжан, қазақ қорқыттанушы ғалымдарының тұжырымдарына сүйене отырып, жырдың шығу тарихы, әлем әдебиетіндегі орны, түркі халықтарының тарихы мен мәдениетін танытудағы маңызы, тілі, аударылу тарихы және Қорқыт атаның тарихи бейнесі туралы зерттеулерге шолу жасалған. Шығарманың зерделенуі мен өзге тілдерге аудармасы, Қорқыт Ата тұлғасы туралы автор өзіндік пайымдамалар жасайды.