Әзербайжан диалектілерінің интеграциясы (Journal of Oriental Studies, 2018)
Берілген мақалада генетикалық және типологиялық жағынан туыстас түрік тілдері диалектикалық бірліктерінің ұқсастықтары, айырмашылықтарымен қатар лексика-семантикалық және морфологиялық ерекшеліктеріне салыстырмалы тұрғыда талдау жасалынады. Біздің басты мақсатымыз - бұл тілдердегі осы тілдік бірліктерді сипаттау және талдау, тарихи және әлеуметтік лингвистикалық факторлардың рөлін жүйелі түрде түсіндіру және оларды қалыптастырудағы этномәдени белгілер, үлгілердің типологиялық сипатын зерттеу. Ұсынылған мақала - түркі лингвистикасының дамуына арналған қадам.