ИСТОРИЯ СОЗДAНИЯ СЛОВAРЕЙ В AНГЛИЙСКОМ И В AЗЕРБAЙДЖAНСКОМ ЯЗЫКОЗНAНИИ (Journal of Oriental Studies, 2018)
Мақалада ағылшын және әзірбайжан тілдеріндегі сөздіктердің құрылу тарихықарастырылады, ағылшын тілінің сөздік қорын құру тарихы күрделі жолдан өтті және дамуүстінде. Сонымен қатар тілдер даму процесінде түрлі ағылшын-әзірбайжан сөздіктері,әзірбайжан-ағылшын тілашарлары маңызды рөл атқарады. Осының бәрі сөздіктер құрастыруісінің ағылшын тіліндегі сөздіктер құруда емес, әзірбайжан тілінде де дамуда болғанын көрсетіпқана қоймай, қандай да бір деңгейде оқырмандардың қажеттілігін қанағаттандырғанынкөрсетеді.