СТАНОВЛЕНИЕ И РАЗВИТИЕ ОТНОШЕНИЙ КНР С НОВЫМИ НЕЗАВИСИМЫМИ ГОСУДАРСТВАМИ (ННГ) ЦЕНТРАЛЬНОЙ АЗИИ (Journal of Oriental Studies, 2018)
Мақалада ҚХР мен Орталық Азияның КСРО ыдырағаннан кейінгі жас тәуелсіз мемлекеттеріарасындағы қарым-қатынастарының эволюциясы берілген. Оның ішінде Қытай – Қырғызстан,Қытай – Түркменістан, Қытай – Тәжікстан, Қытай – Өзбекстан және Қытай – Қазақстанқатынастары қамтылған.Қазақстан, Тәжікстан, Қырғызстан, Өзбекстан және Түркменстан мемлекеттері ортақ мәдени,тіл және діни ортақтығы бар елдер. Сондықтан да КСРО ыдырағаннан кейін осы аймақта негізіненИран мен Түркия Ресейге негізгі бәсекелесі болады деп күтілген еді. Алайда бұл бақталастыққаҚытай араласып, тізгінді өз қолына алуға тырысуда.Автор бұл мемлекеттер арасындағы қатынастардың өзекті мәселелерін қарастыра отырып,екі жақты стратегиялық әріптестіктің қалыптасу ерекшеліктеріне тоқталады.