ГЕОПОЛИТИЧЕСКИЕ ФАКТОРЫ СТРОИТЕЛЬСТВА НОВОГО ШЕЛКОВОГО ПУТИ (Journal of Oriental Studies, 2018)
Мақалада қазіргі кездегі Қытайдың әлемнің екінші экономикасына айналуына байланыстыҚазақстанның экономикалық және саяси жағдайының өзгерістері көрсетілген; Қытайдың«Жібек жолының экономикалық белдеуі» еуразиялық жобасындағы Қазақстанның қатысуыншарттастыратын геосаяси факторлар ашып көрсетілген, сонымен қатар қазақстандық «Нұрлыжол» бағдарламасының алғашқы қорытындылары келтірілген. Жаңа Жібек жолы құрылысындағыбірқатар елдердің: Ресей және басқа да посткеңестік елдер, Еуропа елдері, Түркия және Иранмүдделері анықталып, Қазақстан осы жобаға қатысу мүддесімен тоғысуы қарастырылған.