КАЗАХСТАН И ШОС: ОСНОВНЫЕ РЕЗУЛЬТАТЫ И ПРОБЛЕМЫ СОТРУДНИЧЕСТВА (ҚазҰУ хабаршысы. Шығыстану сериясы, 2018)
Мақалада Қазақстан Республикасы мен Шанхай ынтымақтастық ұйымының (ШЫҰ) қатынастары мен оның даму болашағы қарастырылады. ШЫҰ – болашағынан көп күттіретін интеграциялық бірлестік, сондықтан Қазақстан Республикасы осы ұйымның қызметіне белсенді атсалысады және оны құрушы мемлекеттердің бірі болып табылады. Шанхай ынтымақтастық ұйымын құру – жаһандану жағдайындағы қауіп-қатерлерге жауап, ал осы ұйым шеңберіндегі өзара тиімді қатынастарға негізделген әділетті әлемдік тәртіпті қалыптастыруға бағытталған ынтымақтастықты дамыту ШЫҰ қызметіне деген қызығушылықты тудыртады. Шанхайынтымақтастық ұйымы мүше-мемлекеттердің саяси, әскери және экономикалық қарым- қатынастарының құралы ретінде сипатталады және оның қызметінің негізгі нәтижелері мен даму мәселелері айқындалады.