Кризис «маленького человека» в рассказах «Тоска» А.П.Чехова и «Свадьба и Похороны» Мухаммеда Теймура (сравнительный анализ) (Journal of Oriental Studies, 2017)
Египет әдебиетінің орыс жазушыларының әсіресе А. Чеховтіңшығармашылығына қызығушылықтары кездейсоқ емес. Жалпыадамзаттық және ізгілік мәселелерді іздеу аясының жан-жақтылығымен көпқырлығы египет жазушыларын орыс жазушыларыныңүздік туындыларына қызығушылықтарын арттырды. А.Чеховшығармашылығының араб әдебиетімен байланысының тарихи-қоғамдық жағдайлардағы ұқсастығы ғана емес, әңгіме көлемініңқысқалығының өзі араб діліне өте жақын болды. Міне, сондықтанегипет новеллисінің шығармаларында әр уақыт езушілік, әділетсіздікпен қоғамның жіктелуіне деген қарсылығы байқалады.