Формирование имиджа Японии в Центральной Азии (ҚазҰУ хабаршысы. Шығыстану сериясы, 2017)
Қазіргі кезеңде Жапония мен Орталық Азия елдері арасындағықарым-қатынастардың қарқынды дамуын байқауға болады. Жәнебұл, тараптар арасындағы серіктестіктің саяси-дипломатиялық,сауда-экономикалық, мәдени және білім беру салаларын қамтиды.Жапондық компаниялар белсенді түрде шаруашылық-экономикалықдамудың түрлі салаларына инвестициялар құюда, әсіресе, табиғиресурстарды барлау және энергетиканы өндіру саласында. Соныменқатар, Жапонияның заманауи технологиялар мен адам ресурстарындамыту саласындағы бай және алдыңғы қатарлы тәжірибесін ескергенжөн. Жалпы, Жапония мен Орталық Азия елдері арасында ешқандайүлкен қайшылықтар мен даулы мәселелер жоқ. Ештеңе де белсендіөзара ынтымақтастыққа шек қоймайды. Жапония бұл аймақта оңимиджге және жоғары дәрежелі сенімге ие. Осы мақалада Жапонияоң имиджін қалыптастыруға үлес қосқан оның Орталық Азиядағысаясаты қарастырылады.