Көшпенділер өркениеті: ғұндар тарихындағы Аттиланың орны (ҚазҰУ хабаршысы. Шығыстану сериясы, 2024)
Мақалада тарих сахнасында алғашқы көшпелілер мемлекетін кұрған ғұн тайпаларының тарихы,олардың өмір сүру салты мен мәдениеті, мемлекеттік құрылымы  мен саяси-қоғамдықжүйесі, әскери- cоғыс өнері мен тарихи- миграциялық қозғалысымен қатар, олардың ұлы қолбасшысы – Аттилаға тарихи   тұлға ретіндегі сипаттама беріледі. Оның ғұн тайпалық бірлестігінбасқарып қана қоймай, мемлекеттік істерді жүзеге асыруда өзінің үлкен шеберлігімен танылып,көшпелі мемлекеттердің далалық саясатын Еуропаға алғашқы болып таныстырғаныны да белгілі.Берілген мақалада Аттиланың әскери- дипломатиялық саясаты мен әлемдік өркениетке қосқанүлесі, сондай- ақ, оның жалпы адамзат тарихында алатын орны қарастырылады.
Keywords: Ғұндар; Атилла; көшпелілер мәдениеті; әлемдік өркениет