Лингвомәдени бірліктер лингвомәдениеттанымдық аударматану ғылымының нысаны ретінде (ҚазҰУ хабаршысы. Шығыстану сериясы, 2016)
Бұл мақалада лингвомәдени бірліктерге бірлген тұжырымдарды жинақтай келе, лингвомәдени бірліктерді лингвомәдениеттанымдық аударматану ғылымының негізгі нысаны ретінде қарастырады. Лингвомәдениеттанымдық аударматану ғылымы – мәдениеттану, лингвомәдениеттану, аударматану ғылымдарын тоғыстра қарастыратын жаңа ғылыми бағыт ретінде қарастырылған. Біз бұл ғылыми жұмыста лингвомәдени бірліктерге жаңа бір қырынан тұжырымдама беруге тырыстық.
Keywords: лингвомәдени бірлік; аударматану; мәдениеттану; лингвомәдениеттану.