Қазақстан кәрістерінің рухани және мәдени құндылықтары: сабақтастық, өзгеру және өзара іс-қимыл (Journal of Oriental Studies, 2016)
Бұл мақалада Қазақстан кәрістерінің рухани және мәдени құндылықтарды анықталған. 2014 жыл ТМД елдерінде тұрып жатқан кәрістерінің 150-ші мерейтой жылы бола отырып, Қазақстанда кәрістер 80 жыл бойы тұрып келеді. 150 жыл бойы ТМД елдер кәрістері рухани, тарихи және мәдени құндылықтарын (орындаушылық өнер, дәстүрлі медицина, ауыл шаруашылығы, ауызша дәстүр, бірегейлік, ойын-сауық, фестивальдар және т.б.) қалыптастырған. Рухани, тарихи және мәдени құндылықтарын әлі күнге дейін кәріс халқы сақтағанмен әр мәдениеттің өзара ықпалдылығымен қалыптасуда.
Keywords: корей; қоныс; рухани мәдениет; рухани және мәдени құндылықтар