Қытай тіліндегі туыстық атаулардың қолданылуы мен жасалу әдістері (Journal of Oriental Studies, 2016)
Қытай ұлтының туыстық қатынастағы адамдардың атауы өте анық туыстық аталу жүйесі болып табылады. Басқа тілдермен салыстырғанда атаулар саны көп және өте байыппен бөлінген. Әр туыстар арасындағы адамға жеке атаулар берілген. Бұл атаулардың қалыптасуына осы ұлттың ұлттық мәдени ерекшеліктері әсер етті. Бұл мақалада осы туыстық атаулардың қолданылуы мен жасалу әдістері жайлы қарастырылып, мысалдар келтіріледі.
Keywords: атау сөздер; термин; лингвомәдениет; апеллятив; лексикалық категория; референтивті атаулар; вокативтер.