Араб романтикалық тарихи романы (Абу Хадид шығармалары негізінде) (Journal of Oriental Studies, 2016)
Мақалада араб романтикалық тарихи романының даму барысы патриоттық романның негізін салушы, әйгілі египет прозашысы Мухаммед Фарид Абу Хадид шығармашылығы негізінде қарастырылады. «Джуха бейнеттері» романы араб халық фольклорының танымал кейіпкері Джухаға арналған. Романдағы уақиғалар ортазиялық қолбасшы және әмір Темірдің Араб халифатын жаулап алған кезеңімен байланысты. Бұл шығарма ХХ ғ. екінші онжылдығының соңына қарай египет прозасы мен поэзиясында бекіген романтикалық бағытқа жақын. Абу хадид шығармашылығында фольклор мен батыс әдебиетінің әсері байқалады.
Keywords: романтикалық тарихи роман; араб халықтық фольклорының кейіпкері; ағартушылық; әлеуметтік және адамгершілік мәселелері