Мәдениетаралық коммуникация мен аударма пәнін оқытуда қолданылатын тың тәсілдер (Journal of Oriental Studies, 2016)
Берілген мақалада  автор мәдениетаралық коммуникация мен аударма пәнін оқыту барысында қолданатын  әдістерімен бөліседі. Өзі өтетін пәннің бір сабағы негізінде сабақ барысында қолданатын алуан тәсілдерді баяндап, аталған әдістердің маңызы мен тиімділігі турасында сөз етеді. Сондай-ақ  кейінгі кезде оқу үдерісінде жан-жақты қоданылып жатқан бағдарлылық тәсілінің  мақсатын жан-жақты ашып көрсетеді.
Keywords: мәдениетаралық қарым-қатынас; фразеологизмдер; инновациялық технологиялар; бағдарлылық; құзіреттілік тәсіл.