Қытай тіліндегі қарғыс жанрының өзгешелігі (ҚазҰУ хабаршысы. Шығыстану сериясы, 2016)
Берілген мақалада қытай тіліндегі қарғыс жанрына талдау жасалған, сонымен бірге қарғыс сөздердің алуан түрлі тақырыптық бояуларына көңіл бөлінеді,  олардың фольклор мен қазіргі таңдағы қытай мәдениетіндегі алатын орны туралы сөз болады.Мақала  этнографиялық жинақтар мен фольклорлық зерттеулерде кездесетін алуан түрлі қарғыс  мәтіндеріне сүйенеді, Аталған мақаланың  басты мақсаты -  қытай тіліндегі қарғыс сөздерді лингвокогнитивті және лингвомәдени тұрғысынан зерттеелей отырып қытай халқының ұлттық –мәдени болмысының ерекшелігн ашу боп табылады.
Keywords: қарғыс жанры; соматоним; когнитивті механизмдер; этнография; фольклор.