Қытай және орыс тілдеріндегі мөлшердің категориялық прагматикасының беру жолдары (Journal of Oriental Studies, 2016)
Қазақстанда қытай және орыс тілдеріндігі мөлшемнің берілістің категориялық құралдарының арнайы зерттеу нысаны болған жоқ. Бұл сұрақ туралы жазылған мақалалар мен жоғары оқу орындарына арналған оқулықтарда даулы мәселелер баршылық, сондықтан жан-жақты зерттеуді қажет ететін мәселелердің қатарына жатады. Мақалада прагматиканың анықтамасы, цифрдың мағынасы  т.б. теориялық мәселелер қарастырылады.
Keywords: прагматика; қытай тілі; орыс тілі.