Қазақ, қытай тіл біліміндегі лингвомәдени бірлік ұғымының мәні (Journal of Oriental Studies, 2016)
Мақалада лингвомәдени бірлік ұғымының мәнін, оның қамтитын көлемін, түрлерін, сондай-ақ олардың дүниенің тілдік бейнесін жасаудағы ролін, оларды зерттеудің және аударудыңтеориялық негіздерін өз тарапымыздан талдаймыз. Кез келген фразеологизмдер мен тұрақтытіркес, мақал- мәтел, қанатты сөздер, т.б. лингвомәдени бірлік бола алмайды. Тілдегі лингвомәденибояулы тілдік бірліктерді айқындау оңай шаруа емес. Ол үшін лингвомәдени бірліктердің дүниеніңтілдік бейнесіндегі ұлттық ерекшеліктерді айқындаушы көрсеткіш екенін жете түсінген жөн.
Keywords: лингвомәдени бірлік; қытай; лингвомәдениеттану