Жапон және қазақ паремияларындағы туыстық терминдер (Journal of Oriental Studies, 2016)
Мақалада жапон және қазақ паремияларының құрамына кіретін туыстық терминдер қарастырылады.  Зерттеу жұмысының мақсаты – жапон және қазақ паремияларындағы туыстық терминдердің қолданыс жиілігін анықтау. Зерттеу барысында екі тілдегі туыстық терминдері бар паремиялар екі топқа бөлініп қарастырылды: 1) қандас туыстық терминдары бар паремиялар; 2) некелік туыстық терминдері бар паремиялар. Сонымен қатар, мақалада берілген паремиялардағы туыстық терминдерге сандық талдау нәтижесінің кестесі де берілген.
Keywords: паремия; туыстық терминдер; қандық туыстық; некелік туыстық; 血縁関係の親族 ketsuenkankei no shinzoku; 婚姻関係の親族 koninkankei no shinzoku