Еркін ойлы жазушы Мо Ян (Journal of Oriental Studies, 2016)
Бұл мақалада  еркін ойлы жазушы Мо Янның шыққан тегі, әйгілі жазушы ретінде қалыптасуы жолындағы көрген қиыншылықтары мен алдағы өміріне үлкен арқау болатын асулары суреттеледі. Сондай-ақ, оның 2012 жылы 11 қазанда әдебиет саласы бойынша Нобель сыйлығына қол жеткізгенге дейінгі әдебиет саласында алған әртүрлі деңгейдегі жүлделеріне   талдау жасалады.Мақала барысында жазушының Нобель сыйлығына ие болуына себепкер болған шығармалары - «Бақа» романы, «Дар ағашы» романы, «Өмір мен өлім күресі» романы секілді шығармаларының көркемдік құндылығы айқындалады.
Keywords: сиқырлы реализм; буржуазиялық; фантастикалық қуат; интеллектуалдық