Қазіргі кезеңдегі Жапония мен Қытайдағы саяси модернизация және оның ерекшеліктері (Journal of Oriental Studies, 2016)
Мақалада Қытай мен Жапониядағы саяси модернизация үрдісінің даму ерекшелігіне, оның дәстүрлі және қазіргі заманғы элементтердің өзара әрекеттесуі негізінде жүргізілгендігі қарастырылады. Авторлар дәстүрлі конфуцийшілдік идеялардың Қытай мен Жапонияның саяси өмірінде  сақталу деңгейіне және осы мемлекеттердегі саяси модернизация үрдісінде конфуцийшілдік дүние танымның рөліне сараптама жасаған. Осы елдердегі саяси модернизация дәстүрлер мен инновациялардың арақатынасының барынша оңтайлы  баламасы табылды деуге болады, бұл тәжірибені зерттеу Шығыс және Оңтүстік-Шығыс Азияның көптеген елдері үшін тиімді болады, тіпті тарихи тағдырлары мен қазіргі заманғы мәселелері арасындағы нақты айырмашылықтары бар болғанына қарамастан қазіргі Қазақстан үшін де пайдалы болмақ.
Keywords: саяси модернизация; дәстүрлі қоғам; конфуцийшілдік құндылықтар; саяси мәдениет