Қытайдың «Бір белдеу бір жол» инициативасы және екі ел ынтымақтастығының перспективасы (Journal of Oriental Studies, 2016)
Мақалада, соңғы жылдары Қытай төрағасы «Жібек жолы экономикалық белдеуін ортақ құру», «Бір белдеу бір жол», «Азия инфрақұрылым инвестиция банкі» құру сияқты инициативаларын көтерді. Қазақстан Президенті Н. Назарбаевтың «2050 стартегиясы» мен «Нұрлы жол болашаққа бастар жол» стратегиясының маңызды саласы инфрақұрылымдарды дамыту болғандықтан, өзара сәйкесетін тұстары көп. Қытай тарапы өздері көтерген инициативаларын жүзеге асыру үшін қомақты инвестиция салуға дайын. Сондықтан екі екіжақты ынтымақтастық қатынасының даму болашағы зор екені сипатталады.
Keywords: инициатива; «Жібек жолы»; «Бір белдеу бір жол»; «Нұрлы жол»; ынтымақтастық; даму