Орталық Азия түркі тілдес республикаларының экономикалық қарым- қатынастарындағы кейбір мәселелер (ҚазҰУ хабаршысы. Шығыстану сериясы, 2016)
Түркі тілдес республикалардың экономикалық қарым-қатынастарын негізін алсақ, бір-біріне қарама-қайшы, әртүрлі экономикалық үлгілері мен стратегиялары алдыңғы қатарға шығады. Орталық Азияда интеграциялық үдерістердің дамуына күрделі кедергілер бар: сауда, көлік салаларындағы бақталастық, газға қатысты дау-дамай сияқты мәселелер аймақтағы елдердің өзара ынтымақтасуын тежейтін қайшылықтардың болғанын айғақтайды.
Keywords: Орталық Азия; түркі интеграциясы; ШЫҰ; мәселелер; көші- қон; трансшекаралық өзендер; кедендік одақ