ҚХР миграциясының құқықтық негізі (Journal of Oriental Studies, 2016)
Мақалада Қытайдағы миграциялық үрдістердің нормативті-құқықтық негізі қарастырылды. Қазіргі уақытта шетелдегі қытай диаспорасы әлемдегі ең үлкен диаспора болып табылады. Қытайда қытай мигранттарымен қарым-қатынасты орнату жүйесі жақсы қалыптасқан. Хуаяолармен байланысты нығайту үшін тиімді құқықтық-база жасалған. Қытай мигранттарының Қытай экономикасының дамуына қосқан үлесі орасан зор.
Keywords: миграция; қытай миграциясы; хуацяо