Француз протектораты тұсындағы Тунис прозасының дамуы (ҚазҰУ хабаршысы. Шығыстану сериясы, 2016)
Тунистегі арабтілді жаңа әдебиет XIX ғ. екінші жартысында пайда болып, елдегі әлеуметтік-экономикалық өзгерістердің өсуімен, тунистіктердің ұлттық танымының қалыптасуымен тығыз байланысты болды. Уақыт талабына сай қысқа әңгіме жанры басқа жанрларға қарағанда көбірек таралды. Оның негізін салушы Зейн әл-Абдин ас-Снуси, Мухаммад әл-Башруш, Махмуд Байрам ат-Туниси, Али ад-Дуаджи және т.б. есімдерімен байланысты.
Keywords: жаңа арабтілді әдебиет; шағын проза; ағартушылық мақсат; қоғамдық мәселелер