Қазақ және қытай тілдеріндегі эвфемизация: салыстырмалы талдау (ҚазҰУ хабаршысы. Шығыстану сериясы, 2016)
Берілген мақалада қазақ және қытай тілдеріндегі эфемизмдерге салыстырмалы талдау жасалынған. Талдау нысаны ретінде эфемизмдерің берілу жолдары мен тәсілдері, тематикалық құрылымы және лингвопрагматикалық, лингвомәдени аспектілері қарастырылған.  Сонымен қатар «эвфемизм» атты түсінікті қазақстандық және қытай ғалымдарының зерттеулерінің нәтижесіне  сүйене отырып сараланған. Сонымен қатар эвфемия сыпайылық категориясы, криптолалия, дезинформация, перифраз және тұрпайы бейнелілік секілді тілдік құбылыстармен де байланыстырыла отырып талданады.
Keywords: эвфемизмдер; лингвосоциопсихология; прагматика; табу