«Әйелдер әдебиеті » қазіргі заман әдебиеті контексінде (ҚазҰУ хабаршысы. Шығыстану сериясы, 2016)
Берілген мақалада «әйелдер әдебиетінің» қазіргі заман әдебиеті сахнасында алатын орны мен еркешелігі, оның зерттелу деңгейі туралы сөз болады. Автор белді қытай, орыс, қазақ ғалымдарының зерттеулерінің нәтижесіне  сүйене отырып, әйелдер шығамашылығының адамзат мәдениетімен бір кезеңде туындаған, бір қайнардан бастау алған құбылыс және тарихи-әдеби процестің бөлінбес бөлшегі ретіндегі роліне жан-жақты сипаттама береді.
Keywords: әйел әдебиеті; авторлық позиция; әйел мәдениеті