Араб тіліндегі кірме неологизмдер, олардың игерілуі (ҚазҰУ хабаршысы. Шығыстану сериясы, 2016)
Ғылым мен техниканың дамуы, өмірге жаңа технологиялардың ену қарқыны, халықтар мен мәдениеттер арасындағы қатынастардың кеңеюі жаңа ұғымдар мен олардың тілдегі атауын тудыратыны белгілі. Басқа да тілдер сияқты қазіргі заманғы араб тілінің сөздік қоры неологизмдермен толығуда. Бұл құбылыс күнделікті өмірде, БАҚ құралдарында және араб тіліндегі кез-келген ғылым саласына тән терминдер жүйесінде көрінеді.Мақалада араб тіліне басқа тілдерден енген неологизмдер, олардың игерілуі мен ассимиляциялану жайы қарастырылады.
Keywords: араб тілі; неологизмдер; ассимиляциялану