Қытай тілі диалектілерінің пайда болу аспектілері (ҚазҰУ хабаршысы. Шығыстану сериясы, 2016)
Мақалада қытай тілі диалектілерінің пайда болу себептері қарастырылған. Қытай тіліндедиалектілер – көне  диалектілерде сөйлейтіндермен байланыс орнату арқылы және көнедиалектілерде сөйлей- тіндердің көрші елдермен байланыс орнатуы негізінде пайда болған.Көне, орта және қазіргі кезеңдегі қытай тілі диалектілерінің жағдайына да шолу жасалынған.
Keywords: диалекті; путунхуа; фонетикалық норма; классикалық кезең; байхуа; вэньян