Каирдегі араб тілі академиясының «Үлкен сөздігі» А.Фишердің араб тілінің тарихи сөздігінің альтернативасы ретінде (Journal of Oriental Studies, 2016)
Мақалада араб тілінің тарихи сөздігін құрастыру жолында атқарылған алғашқы қадамдары жайында сөз етіледі, араб тарихи лексикографиясының көкейкесті мәселелері, араб тілінің алғашқы тарихи сөздіктері, қайнар көздерді таңдаудағы және дәйектеме материалды орналастырудағы жаңа әдістер жөнінде айтылады.
Keywords: лексикография; тарихи сөздік; диахрондық әдіс; дәйектеме материал