Қытайдағы діни наным- сенімдердің қалыптасуы (ҚазҰУ хабаршысы. Шығыстану сериясы, 2016)
Аталмыш мақалада әртүрлі деңгейдегі қауымдастықтардың ғасырлар бойы саралап, електенөткізген әлемді тану, түсіну, өзгерту және дамыту жүйелері туралы түрлі мәселелері қарастырылған. Ол жүйелердің белгілі әдістер мен тәсілдерден, дәстүрлі тұғырнамалардан құралғандығы,көптеген өмір сүру, пайымдау, ойлау тәсілдерінің әлеуметтік- этникалық қауымдастықтар үшін маңыздылығы, қазіргі ақпараттар ағыны заманында, тарихи- эволюциялық кезеңде де өзініңықпалды күшін жоғалтпағандығына талдау жасалынған. Мұнда этностардың тарихи қалыптасқанойлау салты, әлемді бейнелеу, тану стилінің түпкі санада берік сақталғандығы және оның қайталанбасқұндылық ретінде бағаланғандығы тұжырымдалады.
Keywords: қоғам; дін; дәуір; этика; өркениет