Оңтүстік кореядағы еңбек мигранттарының саяси-әлеуметтік ахуалы (ҚазҰУ хабаршысы. Шығыстану сериясы, 2016)
Жаһандану үрдісі қарқынды дамыған қазіргі кезде, мемлекеттер арасында тек тауар мен капитал ғана емес, сонымен қатар,еңбек ресурстары да қозғалысқа түскенінбайқай аламыз. Сондықтан қазіргі таңда миграция процесі мен мигранттар,әсіресе, еңбек мигранттары мәселесі көптеген мемлекеттердің басты саяси жәнеәлеуметтік мәселелерінің біріне айналған. Бұл мақалада қазіргі уақыттағы ОңтүстікКореядағы демографиялық және саяси-әлеуметтік өзгерістерден кейіншетелдіктермен еңбек мигранттарының көптеп келуі мен олардың қазіргі  корей қоғамындағыәлеуметтік және саяси ахуалы жайлы қарастырылады.
Keywords: Оңтүстік Корея; еңбек мигранттары; миграция