Араб тіліндегі газет дискурсын аудару мәселесі (Journal of Oriental Studies, 2016)
Мақала араб тілінен орыс тіліне газет дискурсын аудару мәселесін талдауға арналған.   Бұндай мәселелер екі тілдің лексикалық, грамматикалық және стилистикалық құрылымының айырмашылықтарынан туындайды.  Аударма үрдісі және методологиясын талдаумен қатар орыс тіліне аудару кезінде ескеретін араб тілінің өзгешеліктері қарастырылады.
Keywords: БАҚ; аудармашылық трансформациялар; газеттік дискурс; тілдің стилистикалық құрамы; араб тілі