СИНТАКСИСТІК КОНСТРУКЦИЯЛАРДЫҢ МАЗМҰНДЫҚ ЕРЕКШЕЛІКТЕРІ (Journal of Oriental Studies, 2016)
Соңғы кезде Қытай қарқынды даму үстінде, қытай тілін үйренушлер күн артып ұлғаю үстінде. Қытай тілі көне тілдердін біріне жатады, қазіргі таңда бұл тіл әлемдегі ең көне жазуды қолданады. Қытай тілі аморфтық тілге енгендіктен, оның грамматикасының басқа тілдерден айырмашылықтары көп. Қытай тілінін синтаксисі номинативтік конструкциялармен құрастырылады. Дәлірек айтсақ, басты рөльді сөйлемді байланыстыратын  конструкциялар алады. Бұл мақалада синтаксистік конструкциялардың мазмұндық ерекшеліктері екжей текжейлі түсіндірілген.
Keywords: синтаксистік конструкция; транзитивтік етістіктер; семантика; алғашқы конструкциялардың трансформациясы; пассивтік трансформация