Қытай тіліндегі дағдылы тіркестердің қалыптасуы (ҚазҰУ хабаршысы. Шығыстану сериясы, 2016)
Мақала қолданылу аясы мен саны қытай тіліндегі фразеологиялық бірліктердің ешбіріненкем түспейтін, алайда аз зерттелгендіктен тиісті бағасын ала алмай отырған дағдылытіркестерге арналған. Гуань юн юй – дағдылы тіркестер қытайлықтардың дүниетанымынан хабарберетін маңызды тілдік құбылыс ретінде қытайлық лингвист ғалымдардың назарын өзінесоңғы жылдары ғана аудара бастады. Ертеректе жазылған еңбектерде дағдылы тіркестер түрліфразеологиялық бірліктердің қатарына жатқызылып, тасада қалып келді. Мақалада қытайтілі фразеологизмдерінің ішіндегі негізгі фразеологиялық бірліктердің бірі – гуань юн юй - дағдылытіркестердің шығу тарихы мен қалыптасу үдерісі қарастырылған.
Keywords: қытай тілі фразеологизмдері; гуань юн юй - дағдылы тіркестер