Түркі халықтарында «Әйел» концептісінің сипатталуы (Journal of Oriental Studies, 2016)
Әйел тақырыбы – мәңгілік тақырыптардың бірі. Ал кез келген мәдениеттің концепттержүйесінде ең маңыздысы – әйел концептісі. Ол әйелдің атқаратын қызметінен, қоғамдаалатын орнынан, өзіндік қасиеттері мен ерекшеліктерінен құралған стереотиптер жүйесі.Тарихқа көз жүгіртсек, көшпенді түркі халықтары әрқашанананы қастерлеген. Жарынсүйген.Қызын  қырық үйден тия отырып, алақанына салып әспеттеп еркелеткен. Қыздықашанда жат жұрттық деп, жас күнінен отбасының сенімді серігі, қара қазанның иесі, үйдіңұйытқысы ретінде ұзатқанға дейін тек тәрбие берген.
Keywords: концепт; түркі халықтары; мәдениет; қоғамдық көзқарас