Дипломатиялық терминологияның аударылу ерекшеліктері (ҚазҰУ хабаршысы. Шығыстану сериясы, 2016)
Мақалада дипломатиялық терминологияның адарылу мәселелері қарастырылып, олардың түрлерінесипаттама беріледі. Қиындық туындыратын мәселелер, мысалы, аударманың лингвоэтностықерекшеліктері, ұлттық колорит, тарихаят, грамматика, эквивалентті және адекватті аударумәселелері талданады.
Keywords: дипломатиялық терминология; лингвистикалық негіз; ұлттық колорит; тарихилық; грамматика; эквивалент; адекваттік аудару.