1980-1990-жылдардағы Египеттің араб елдерімен қатынасы (Journal of Oriental Studies, 2016)
Египеттің осы уақытқа дейін араб әлемінің ынтымақтастығын, саяси бірлігін әрі халықаралықсахнада өзіне бауырлас мемлекеттердің мақсат- мүдделері мен қауіпсіздігін қамтамасыз етугебар күш-жігерін жұмсап келгендігі барша әлемге аян. Бауырлас араб елдерімен қатынасынқайта қалпына келтіру Египет үшін өте маңызды. 1979 жылғы Кэмп-Дэвид келісімінен кейінараб елдерінің тарапынан оқшауландыру саясатына ұшыраған Мысыр жаңа үкімет келген соң аймақтық көшбасшылығын қайта қайтаруды көздей отырып, достық сипатта өз қатынастарын  біртіндеп жандандыра түсті. Сондай-ақ Египет Араб Республикасы Таяу Шығыс аймағындағы  жағдайды да ұтымды пайдалана білді. Египеттің араб елдерімен қатынасына екі жақта мүдделіеді. Бір аймақта орналасқан бауырлас мемлекеттердің  ұзақ мерзімде бірінсіз-бірі өмір сүруіде мүмкін емес болатын. Бұл аймақтағы елдер әлуметтік- экономикалық  және де мәдени дамуыжағынан бірі- біріне  тәуелді екені сөзсіз.
Keywords: Египет; қатынас; араб елдері; Араб Елдері Лигасы; сыртқы саясат.